pondělí 27. dubna 2015

KOCOURKOV

To je tak, když se sejdou náhody všech světakrajů dohromady a je z toho pořádná mela.

Začalo to tak, že jsme objednávali skrze fakultu objednávku ze zahraničí. Na to má samozřejmě fakulta předpisy, takže jsme to vše nechali na nich. I když se nám trochu nelíbilo, že clo se bude řešit až potom skrze příslušné lidi. Ale co naplat. To mají určitě dobře ošéfovaný.

Objednávka měla přijít do 14 dnů, přeci jen Čína je daleko. Nějaká rezerva být musí. Příslušní lidé si tehdy oddechli (i my), protože to nemělo kolidovat (naštěstí) s vyklízením, malováním a stěhováním kanceláří. Hm. Tak to jsme se spletli.

6 těžkých balíků přišlo za 2 dny, potom co se podívaly po různých koutech Evropy a setkaly se zas až u nás v Brně. Ráno jsme se doma prozíravě dívali na shipping a ono to hlásí, že je to v Brně. Doprčic. Já měla být v Brně a na jednoho toho bylo moc. Proto jsme se rozhodli stavit za vrátnou, oznámit že přijdou nějaké balíky pro fakultu.

"Ona: Na koho to bude?"
"My:Na fakultu"
"O: Jaké jméno?"
"My: Fakulta"
"O:No to ale nemusím převzít!"
"My:Od toho jsme tady, aby jste to převzala"
"O:To ale nemusím! Musím mít telefon! Aby si to někdo odvez. Nechci aby mi to tady zavazelo!"
"My:Příslušní lidé mají dovolenou."
"O:Tak to nepřevezmu."
"My:Počkejte! Dáme vám náš mobil."

S tímto jsme kapitulovali a já odešla na cviko. Za hodinu to přijelo. 6 krabic, které se musely neprodleně dostat z vrátnice (přece mi to tady nebude zavazet!!!). Takže je kluci odvlekli k nám domů. Paráda. Na krbaicích byl nalepený oranžový výstražný papír NEOTVÍRAT DO 3 DNŮ SE DOSTAVIT PROPATIT CLO + obrovská spousta vykřičníků. Paráda je pátek, lidi maj dovolenou a co my s tím teď doma. Navíc když nesmíme řešit clo my.

Když jsme se dovolali někam, kde to mělo nějaku cenu, řekli nám, že potřebují fakturu. Jasný. Ta bude v krabici. Musíme je otevřít. Hm. Nesmíme/musíme. CO asi vyhraje. Po rozbalení a prohledání obsahů všech krabic nikde ani památky po faktuře. Sakra. Neposlali ji. Amíci...


Takže dnes, v pondělí, nám leží na chodbě 6 rozbalených krabic, bez faktury a nikdo neví co s tím. To by jednoho švihlo fakt.

KOCOURKOV




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář :)