A jak se tento zázrak z lepkavé rýžové mouky připravuje? Vytvořila jsem rychlý návod, který se dá vytisknout a vlepit do vašeho deníku, moleskine, hipster-super-cool bločku or whatever, abyste to opravdu zkusili. Koupené mochi koláčky hadr.
Moje velmi oblíbená chuť je matcha s lístky zeleného čaje (používám senchu) s náplní pasty anko. Anko má pro evropany velmi nezvyklou chuť (sladkou), a absolutně nikdo by netipl, že tato mazlavá, červeno-hnědá hmota, je z fazolí. Sladkých samozřejmě :)
K přípravě je třeba: Rýžová mouka Shiratamako/Mochiko/lepkavou rýžovou mouku(na tržnici věděli co myslím). Moučkový cukr, voda, matcha prášek a sypaný zelený čaj (zalité trochou horké vody), škrob (aby se to vše nelepilo) a Anko.
Když se vše smíchá, nechá se směs ohřát v mikrovlnce. Nic se zkazit nemůže, mám to ozkoušené. Když je to moc tekuté, nechat déle, když moc tuhé... prostě rozmíchat :) Konzistence by měla být měkká, velmi hustá, velmi, velmi, velmi lepkavá hmota :) Po přenesení na poškrobovanou plochu, se těsto rozmačká do přibližné výšky 4mm ukrojí se kus akorát do ruky (5x5cm?) do čtverečku se dá čajová lžička Anko pasty a zabalí se to jako balíček. Pomačkanou částí se položí na talířek a může se podávat.
Tipy: Mám ráda těsto sladké. Různí lidé doporučují různé množství cukru, ale já používám někdy poměr cukru:mouky:vody téměř 1:1:1. Těsto taky připravuji ve skleněné misce. Lépe se těsto v mikrovlnce chová :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář :)